Positiv

Jag betraktar mig själv utifrån och kan inte låta bli att hånskratta åt mina patetiska försök att få det som jag lever att se ut som ett liv. Att försöka springa på bensköra, kanske rentav amputerade, ben resulterar naturligtvis bara i tragiska dödsryck. Ändå haltar jag vidare, planlöst. Rabblar för mig själv i huvudet, som ett mantra som kan riktas mot egentligen vem som helst i mitt liv: "jag sa aldrig att jag var normal". Hör ni det. Jag har aldrig någonsin utgett mig för att vara normal. Vilket betyder att jag inte ställas tills vars. Blir så oerhört frustrerad när människor av någon underlig anledning verkar ta mig för en normal tjej. Fattar ni inte att ni bara kommer att bli besvikna?


Chill med Chai

Jag sitter och dricker en hemmagjord Chailatte. Eller ja, chaite. Trodde att den skulle smaka skit precis som alla andra nya tesorter jag impulsköper, men den smakar faktiskt helt okej. Ibland är det fantastiskt att inte bli besviken. 

Igår var världens bästa tvillingsyster här och hälsade på. Väldigt fint besök. Eftersom hon ska låna min  super cool hightech-systemkamera (som jag inte förstår mig på) för ett skolprojekt satt hon och mixtrade, ställde in och testfotograferade det som fanns framför, läs: mig och Rudolf. Hej.

Annars då? Not so much. Men veckan  har ändå haft urskiljbara höjdpunkter, något som jag kan berätta om lite senare. Men förvänta er för guds skull inga anmärkningsvärda grejer. Det är ju trots allt mitt liv det handlar om.





The tiger took my family

Idag slog jag på stort och lagade jag indiskt. Vill ni veta hur det blev indiskt? Jag tömde en påse "Chicken Tikka" bland quornbitarna och rörde om. Det smakade indiskt. Vidare bakade jag en plåt mazarinrutor efter det. Glasyren stelnade dessvärre aldrig, så nu står plåten på vädring för att glasyrtäcket ska kondensera av sig lite. Jävla helvete. Det blir nog bra till slut. 


Jag och håret

Hej.

Funderar på att byta min profilbild på Facebook till en mer normal sådan. Som den ser ut nu så kan ju faktiskt folk få uppfattningen att jag är en tavla. Så vill vi inte ha det. För jag är väl en människa? Antagligen uppfyller jag inte alla kriterier, men ändå.

Funderar även på att masa mig till frisören snart. Håret bara hänger. Släpar i golvet. Och den gråa utväxten gör mig deprimerad. Jag förstår mig verkligen inte på folk som går till frisören och bara klipper topparna eller tycker att de har gjort en drastisk förändring när de har fått en liten uppklippning. När jag väl går och klipper mig är det för att jag är så trött på mig själv och mitt utseende att jag inte står ut längre. Det är oviktigt om frisyren bli finare än innan - det är förändringen som är viktig. Minst en decimeter ska det klippas. Gärna annan hårfärg också. Bara jag slipper känna mig som den jag var innan. Visst går det upp för mig efter några minuter att jag trots ny frisyr fortfarande är exakt samma människa inuti, men minuterna fram tills den bittra insikten brukar vara riktigt uppfriskande.


Österländskt

Ända sedan jag var i Thailand för ett och halvt år sedan och åt pad thai till middag fjorton dagar i rad har jag strävat efter att göra den perfekta hemmagjorda varianten. Hittills har mitt trixande med att få fram de perfekta pad thai-risnudlarna varit ganska fruktlöst, men så i förrgår kändes det som att det vände. Jag önskade till och med att det fanns mer när jag hade ätit upp allt ur min medhavda lilla matlåda! Och den känslan brukar verkligen inte infinna sig varje gång jag lagar mat.

Och när vi ändå talar om östasien så jobbar det en kvinna med asiatiskt utseende, föreslagvis thailändsk eller filipinsk, på mitt jobb, och grejen är den att hon konsekvent kallar mig för Malin. Det skulle aldrig falla mig in att rätta henne, men samtidigt känns det en aning konstlat att nicka och le när hon kallar mig för fel namn.. Jag har bett min närmsta chef att få en namnskylt som de andra anställda för att bli av med problemet, men det verkar inte vara direkt av högsta prioritet.

Dagen före imorgon

Så här dagen före tentelitentan känner jag för att droppa lite citat istället för att råplugga som jag borde göra. Således:

"Jag skulle aldrig vilja vara medlem i en klubb som accepterar mig som medlem"
Groucho Marx

"Madame föraktar sina gäster för att de bor på hennes sjaskiga hotell"
Tranströmer

Inte för att jag direkt kan redogöra för vem varken Marx eller Tranströmer är, men de tycks i alla fall vara inne på samma spår. Tänkvärda grejer, samtidigt så himla alldagliga.

Okej,  nu måste pluggandet fortsätta. Jag har nog aldrig pluggat så lågintensivt inför en tenta någonsin. Har mest bara bläddrat bland låtar på Spotify, surfat och ätit upp en 230-grams schweizernöt som en ren överslagshandling. Så sjukt seriös.

Det går bra nu

Idag råkade jag skicka ett mail till min 60-årige, manlige föreläsare som började med raden "Hej Evelina!". Istället för att vidarebefordra den rättade hemuppgiften han just hade mailat mig till min grupparbeteskompis hade jag alltså råkat skickat min kommentar till honom själv. Jag är djupt tacksam för att jag valde att vara kortfattad och framförallt för att jag inte skrev någonting om honom. Om det hade varit på det viset hade jag helt enkelt antagit att mitt liv var en dålig high school-film och aldrig vågat se honom i ögonen mer. Men att tilltala en professor med ett flicknamn.. Ännu en sak att lägga till meriterna.


Eh, ja.



Försöker peppa mig till att plugga inför tentan på torsdag till ljudet av Cotton Eyed Joe. Tänker dock bara på gympan i lågstadiet där vi, om jag minns rätt, alltid dansade armkrok som galningar till just den här låten. Pinsamt vad ung och dum man var när man var åtta år, alltså.

Men kan jag sluta och skriva onödiga saker i en onödig blogg? Eh. 

Igår började en tant prata med mig om den förfärliga halkan. Jag skulle se upp, för det var nämligen väldigt halt på tunnelbaneperrongen. Dagen innan hade hon halkat när hon skulle gå ner för en trappa. En man i en bil som såg det hade propsat på att köra henne ända till Vällingby Centrum dit hon skulle, men allt hade gått bra och hon ville trots allt klara sig själv. Men broddar, sa hon, det borde verkligen alla använda. Det var en rätt söt tant. Men det hindrar mig inte från att undra vad det är för hjärnförändring som gör att så många gamlingar verkar älska att prata med främlingar. Det där med att det skulle vara på grund av att dom är ensamma går jag helt enkelt inte på.


Fredag

Jag tycker att man ska ta seden dit man kommer. När jag var i Iran var jag stenad hela tiden.

Jag kollade alltså på Parlamentet tidigare ikväll. Som citatet här ovanför visar så fanns det ändå några humoristiska ljusglimtar bland skämskuddelustigheterna. För många av skämtförsöken är direkt jobbiga att titta på - jag har nämligen så väldigt lätt för att bli illa till mods av tveksamma situationer, även om de bara är på tv. Jag vet att min mamma är likadan. När vi sitter i soffan och kollar på tv tillsammans och det är någon i programmet som till exempel skrattar för nervöst, gör en ansats till en high-five men inte lyckas få den andra personens uppmärksamhet eller gör något annat som är lite pinsamt i sammanhanget så tittar vi på varandra och fnittrar plågat, nervöst. Verkligen inte åt personen som har gjort bort sig. Jag antar att vi bara inte vet hur vi ska förhålla oss.

 

Tysk afton

Fick just en obeskrivlig lust att stänga ner min facebook, deleta min blogg och gå under jorden. Den känslan kommer med jämna mellanrum. Jag står mig själv upp i halsen. Antagligen räcker det med att städa rummet och slänga lite gamla kläder - få lite lebensraum. Men sådant jobbigt får vänta till någon annan dag. Och apropå begreppet "lebensraum" är displayen på vår nyinstallerade diskmaskin på tyska. Det tycker jag är lite småroligt.


Hemma


I fjällen, eller närmare bestämt Sälen, var det fint. Första skiddagen var det dimmigt och blåsigt och de alldeles för hårt åtspända pjäxorna gjorde att jag kände pulsen i vaderna. Andra (och sista) dagen sken solen som attan och mina vader verkade dessutom ha vant sig. Trots den korta sejouren hann vi med både det enda och det andra. Till exempel att dricka varm choklad i medhavd termos, äta lunch i solen, frysa kinderna av oss i sittliften, besöka ett spabad fullt av buffliga trettioåriga män och äta middag på restaurang. Det var en bra resa.




Försöker förlika mig med att jag ser ut som en hiphopare med alldeles
för långt hår.




Inte kul

Det finns inget rinnande vatten i vårt hus. Vi märkte att vattenstrålarna var misstänkt svaga redan igår, men idag var det helstopp. Och jag måste duscha. Så jag håller mig kvar i sängen så länge som möjligt för att slippa konfronteras med det hemska faktum att jag måste tvätta ansiktet genom att använda vatten från en plastbunke och att vattnet faktiskt inte räcker till något duschaktigt. Det blir nog till att bara vaska av sig, vilket är ett uttryck och en aktivitet jag verkligen hatar. Primitvt, kallt och ofräscht. Ja.


RSS 2.0