Ledig


Happ, vad ska man ta sig för på sin lediga dag då? Hade egentligen planerat stenhårt att jag skulle vara hurtig och åka och simma, men ja, vi vet alla hur det är.

Är man äcklig om man tycker att det är en stor kraftansträngning att masa sig ur soffan (bort från skitiga jobb på tv)och gå och duscha? I så fall är jag rätt disgusting.

Öhh


Hänt under veckan på mitt favoritjobb:

 Utländsk man, pratar engelska:
"You swedes really are beautiful. (m.m)"
Jag: 
"Eh. Thank you?" Och säger hur mycket han ska betala. På svenska. 

- - -

 Ett barn bärs av sin mamma och skriker med jämna mellanrum så högt att alla i butikens trumhinnor går sönder. Det är ungefär tre år gammalt och grönsnorigt - i alla fall så skulle det kunna ha varit det - och det frambringar überhöga outhärdliga ljud.
En mindre välbeställd tant i kön suckar något i stil med "gud vad högt" varpå mamman till pojken plötsligt får något mördande i blicken och säger "Ursäkta mig VAD SA DU?", riktat åt tanten. Det var det roligaste jag har varit med om. Det blev knäpptyst i några sekunder, under vilka alla i närheten verkligen väntade på att mamman skulle gå och bitchslappa tanten i ansiktet, för så var verkligen stämningen. Tyvärr blev det inget mer, och mamman betalade och gick ut. 

 
- - -

Vi har en produkt som går in i kassan under namnet Zigenarsås. hallå, hets mot folkgrupp?

- - -

En arg, desillusionerad gubbe försöker förklara för oss i kassan att lösviktstomaterna, som vi trycker in som "svenska tomater", egentligen är spanska. Det borde liksom åtminstone vi i kassan veta, enligt honom. Så han klampar bestämt ut i butiken och hämtar prisskylten där det står "tomater i nät 1 kg, spanska". Han ser verkligen ut som att han har tagit ut segern i förskott. Men gubben har kollat på helt fel lapp, och han vägrar muttrande att erkänna att han har fel. Jag går och sätter tillbaks prisskylten bland dom andra tomatskyltarna, som det är högst fem centimeter mellan. Lätt att missa liksom. Töönt.

Ännu en arbetsvecka är till ända, och man känner sig som vanligt lite smartare och lite bättre än butikens alla annorlunda kunder, som går och skriker för att dom vill ha uppmärksamhet alternativt för att dom inte har någon att ta ut sina agressioner på där hemma. We are her for you, och det säger jag inte ironiskt eller med bitterhet, det är dom här sakerna som gör min dag!


image3

På-söndag-är-det-min-födelsedag


Och så fyller man år på söndag. Det jobbiga är ju att mammsen och pappsen går och frågar efter önskelistan hela tiden. Jag fattar inte ens att dom VILL köpa någonting, för jag har ärligt talat inte nåt särskilt stort sug efter att FÅ någonting. Men man kanske ändå ska ta och gå ner på byn (läs åka till stan) och kolla runt för att få inspiration. Det börjar bli bråttom nu. Men en annan har ju ett jobb att sköta, och eftersom jobbet i fråga håller mig fast på ett område med radien 1 km är det lätt att man..ja, stannar där. Men ORKA presenterna egentligen, det enda födelsedagen handlar om egentligen är ju att få äta så mycket prinsesstårta man vill. Eller hur? Kompisar...?  (är jag normal KP?)

 


...


Hey there y'all.
 
Jag har känslan av att det har varit lite bloggtorka här på sistone. Och jag antar att jag får ta på mig en stor del av ansvaret. På senaste tiden har min närvaro varit rätt ickeexisterande här på BLOGG.SE.

Annars är den bästa låten just nu, som jag blev tipsad om igår, Hey There Delilah - Plain White T's. Och varför är jag så tekniskt handikappad att jag inte lyckas med bedriften att skaffa ett nedladdningsprogram!? Mycket frustrerande..

Idag på jobbet blev jag tilldelad uppgiften att vara lärare åt en ny dude som skulle lära sig kassan. HA HA! Det finns ingen mer opedagogisk person än jag.
När det blir fel och man ska förklara: "ehm, okej, när det blir sådär fel så trycker du bara massa gånger på den där knappen. det brukar funka". Hmm. För det är när man måste förklara saker som man upptäcker att man egentligen inte kan kassan heller. När det fuckar upp sig och börjar pipa så trycker jag på massa slumpmässiga knappar till det slutar, plus att jag kom på att jag trycker typ varannan gång på total- och varannan gång enterknappen, men att båda tydligen funkar. Eh. Ointressant för den som inte är insatt,  sjukt intressant  för mig.

Vid det här laget kan ingen ha missat att hösten har kommit. Jippiiiiiii............... ! Faktiskt. Idag tog jag med mig kameran och gick ut i solskenet på en fotopromenad i omgivningarna. Fotade äppelträd, tog en närbild på ett ganska fint äpple, kände mig rätt konstnärlig och hurtig. Men sedan efter ett antal bilder kombinerat med en kurrande mage började äpplena se alltmer aptitliga ut, och jag kände mig som en riktig friluftsbohem när jag valde ut ett riktigt perfekt äpple och tog en saftig tugga av det. Det var alldeles perfekt. Jag blev så fascinerad av hösten och äpplen att jag hädanefter ska gå till det där goda äppelträdet varje dag och äta, tills det inte finns några äpplen kvar.  Mamma och jag ska baka äppelpaj imorgon. Soliga hälsningar från En Annan Del av Ekerö.

En långt tisdak


Idag är det en sådan där dag som har känts jättelång - och den är inte ens slut än. Något som kan ha spelat in är att jag gick upp klockan halv 8 imorse, vilket är en tid som jag annars aldrig skulle stiga upp vid frivilligt. Så hela dagen har spenderats rätt planlöst på olika ställen i huset, i stil med valfri filmsekvens när det ska gestaltas att personen i fråga verkligen inte gör något vettigt. Läser en bok, lyssnar på musik, sitter vid datorn, traskar ner och handlar mat, lagar mat och äter den, sitter vid datorn igen. Självklart visas allt i snabbspolning så att man ser mig flytta omkring på olika platser i huset, medan klockans visare snurrar på med världens speed i bakgrunden. Det är kul.

RSS 2.0