Idel öra

Det verkar inte bättre än att jag har gått och blivit en öronvuxen. Inom snar framtid ska jag operera det, örat alltså. Om jag hade haft ett jobb skulle jag enligt operationsfoldern behöva vara sjukskriven i två veckor. För övrigt hade jag nog hellre haft ett bra heltidsjobb än ha behövt operera örat. Om det av någon oklar anledning skulle stå mellan de två sakerna. 

Nu kommer lite sjukt upphetsande information om mina öronbesvar. För det första har jag ju fel på örat, och felet har ett eget namn och felet med eget namn ska opereras. Men så har jag lite diffusa symptom vid sidan av också. Till exempel så har jag sedan någon månad haft tinnitus. Det var verkligen inte den värsta stortens, men var ganska jobbigt ändå att ligga där i sängen ackompanjerad av tre olika toner samt brus i högerörat. Men så igår var jag på den ungefär femte öronundersökningen i raden, och i vanlig ordning höll doktorn på och grejade i mitt öra så att ögonen automatiskt tårades av smärtan. Inget konstigt med det. Det konstiga var att några timmar efter undersökningen började jag höra min egen röst jättehögt i huvudet och i högerörat, det vill säga örat det är fel på (notera: detta hände alltså bara när jag pratade, läskigt vore annars). Alla ljud lät burkiga och förvrängda och allt kändes, ursäkta ordvalet, allmänt cp. Och så är det fortfarande. Googlade mig till att de här besvären kan bero på att den så kallade örontrumpeten, som vanligtvis ska vara stängd förutom när man sväljer eller gäspar, är öppen. Men vad jag däremot inte lyckades googla mig fram till är hur man stänger den där jäkla trumpeten. 

Eftersom det är lite jobbigt att känna sig helkonstig, desorienterad och höra sin röst dåna i högerörat varje gång man pratar så tänkte jag att det skulle vara bekvämt att kunna leva på den här bloggen. Att skriva ett inlägg motsvarar liksom höjden av den energi som jag klarar av att uppbåda numera. Men men.

Dinosaur

(Cliffhangerinlägg). Lyssnar på vemodig cellomusik (Linnea Olsson) och känner periodvis pulsen i magen. Kanske beror den pulserande magen på chokladkakan som jag proppade i mig tidigare ikväll, kanske beror det på själva orsaken till att jag proppade i mig i chokladkakan. Ibland är det inte så lätt att veta.

Varför kan inte bra händelser vara synkade till tillfällen i livet då man i alla fall har någon slags chans att ta tillvara på dem?


Hårfärg

Det var längesedan som jag hade min naturliga färg på håret. Säkert flera år sedan. Jag undrar om det är samma färg på det som förra gången det fick växa ut? Det borde det väl rimligtvis vara, det var ju trots allt bara några år sedan. Ändå har jag en stark känsla av att det som kommer växa ut kommer att vara alldeles grått.


Och här nedanför har jag alltså lagt in en låt man kan lyssna på.





RSS 2.0