48 Noir vernis á ongles crème


Fan, bra stund ändå det här. Datorn, en mugg kaffe, blå himmel och sol (i alla fall till för en sekund sedan) och så en burk svart nagellack och lite handkräm som väntar. Har ju så torra händer vetni, och mina omålade naglar ser fram mot att bli lite mer edgy. Har hört att svart, metalldetaljer och nitar är på modet nu, och jag är ju inte den som vill stå och skämmas med omodernitetens dumstrut på huvudet. Att säga att livet leker skulle visserligen vara en överdrift, men det här känns ändå som en förhållandevis behaglig stund. Men jag kan missta mig. Kanske är känslan av lugn bara resultatet av fungerande psykiska försvarsmekanismer. Omedvetna jagförsvar som försöker hålla mitt sinne fritt från katastroftankar och oro. Antagligen är mitt huvud övertäckt med en våt filt av förnekelse, med inbyggda skygglappar. I min egen lilla koja är det lugn och ro utan massa okända inslag som kan röra till det. Så skulle det mycket väl kunna vara. Men det skulle också bara kunna vara..lugnt och skönt.      



Yeap


Det är en klar och frisk kväll, som efter regn. Dock vill jag minnas att det inte har regnat idag. Molnen på den bleka himlen dras mot solnedgången som om solen utövade någon sorts seg magnetisk dragningskraft. Kanske måste alla moln samlas ihop ibland, som herden samlar ihop sina får. För att kolla att alla är med och att ingen sackar efter. För tänk vad folk skulle undra om dom kollade upp och såg att ett moln åkte långsammare än alla andra. 

Jag är sugen på geléhallon. Men det är jobbigt att vara tjej i avseendet att alla använder smink. Det funkar liksom inte att kila ner till centrum och se ut som skit, för alla vet ju att man skulle kunnat fixa det om man ville. Med concealer och några drag maskara skulle jag i nuläget nästan kunna göra mig själv representabel. Jag har med andra ord möjligheten att förändra mitt utseende i ansiktet. Som tjej förväntas jag till och med göra det. Skillnaden i sminkfrågan är på gott och ont för båda könen. Men mest ont är det nog för killar. Det är synd att det inte är mer allmänt socialt accepterat med smink på män. Maskara och läppstift är ju visserligen väldigt tjejstämplat, men concealer, täckstift och foundation borde väl ändå ses som helt neutralt?

Tjing.
 

RSS 2.0