En låt bara


Frisering


När matte inte hinner klippa klart hela kroppen kan det hända att man får stå ut
med att se ut så här en dag eller så.




"Pinsamt! Du kan ju glömma att jag tänker gå ut på promenad så här."




Då spände jag min allra allvarligaste blick i honom och
förklarade att han är toppensnygg oavsett frisyr. Det
viktigaste är trots allt det som finns på insidan. Men jag
 fick ändå lova att ta med honom till ett ställe där
han kan springa lös hur mycket som helst imorgon.
 Istället för en fruktklubba.

Och så har jag lite ont i ryggen också

Det var nice att få lönespecifikationen idag. Det blev slut på kontot i förmiddags när jag som vanligt skulle shopaholic-köpa något onödigt (typ biljetter till en obskyr konsert i det här fallet), så nya pengar är  välkomna. Bra. Lönebeskedet fick dessutom mitt humör att öka ett snäpp efter att jag den senaste timmen har suttit och kollat på diverse resebloggar från Sydamerika och blivit deprimerad över mitt händelselösa liv. Det är därför man egentligen ska avsluta sitt facebook-konto, säga upp internet och bosätta sig under en sten, så att man begränsar intrycken och förskonar sig från lidande. Eller så bestämmer man sig helt enkelt för att resa iväg, eller göra det där man drömmer om. Dessvärre kommer det mer naturligt för mig att vara avundsjuk på andra än att ha egna drömmar. En destruktivitets-high five på den. Men jag klarar mig. Eller ja, nästan  i alla fall. Idag gick jag till exempel och la mig och sov med kläderna på klockan sex, skippade middagen och gick alldeles nyss upp för att borsta tänderna och klä om till pyjamas. Godnatt.

På nedåtgående

Varför verkar mentala dippar och tentor alltid, och då menar jag alltid, sammanfalla? Okej, jag förstår också att det inte är något märkligt sammanträffande. Men ändå. Min panna är varm, huvudet känns fyllt av bomull, nacken är stel och som om inte det vore nog så  kom jag alldeles nyss på mig själv med att skriva "min" med två "n". Botten is nådd. Stream of conciousness. Blablabla. Jag tycker att det är töntigt att Henrik Dorsin plötsligt beskrivs som en humorgud med anledning av hans "Ove" i Solsidan. Dorsin har ju alltid varit bra. Dessutom är karaktären Ove inte ens särskilt rolig, och själva serien Solsidan egentligen väldigt dålig. Och ja, tv är mitt liv.   
 


Tv and me

Bor över i mitt gamla rum i natt. Det är alltid en märklig känsla att upptäcka att sakerna i rummet, som förut bara var just saker, har förvandlats till symboler och minnen. När jag går in i rummet nu är det inte mitt rum jag går in i, utan den 20-åriga Matildas rum. Ett besök i dåtiden. Märkligt.

Och så tänkte jag skriva lite kort om tv-program. Jag tycker mig ana en irriterande tv-trend i att allt ska vara så oseriöst och förlöjligande. Nu kanske jag låter som en gammal gnällig tant, men så får det vara. Särskilt avskyr jag alla de där massproducerade dokumentärserierna om människor på campingplatser, hotell, familjer, dansbanor, med mera, med mera. De sprider sig som ogräs i tv-tablån. Jag orkar inte längre. De som gör programmen skulle säkert säga att nej, nej, det här programmet är inte alls till för att förlöjliga, utan för att skildra. Men om man använder en berättarröst som dumförklarar både tittarna och de medverkande hela programmet igenom och därtill lägger på löjlig musik i valda situationer samt klipper på de mest ofördelaktiga ställena - det är klart det blir förnedrings-tv. Det kan inte bli något annat.

Så skippa förnedringsmusiken och ge mig istället ett i alla fall någorlunda seriöst dokumentärprogram, på de medverkandes villkor. Och för en gångs skull, utan berättarröst. Så rolig på en skala är jag.


Spa

Jag tror bestämt att jag fortsätter med trenden onödiga, innehållslösa inlägg. Inga djupgående reflektioner här inte.

Idag utnyttjade jag mitt Smartbox-presentkort som jag fick för ungefär två år sedan och gick till en hudklinik på Mäster Samuelsgatan för att få en ansiktsbehandling. Mitt ansikte blev påsmetat, avtvättat, påsmetat igen, avtvättat och samma sak upprepades jag vet inte hur många gånger. Det mest intensiva upplevelsen under själva behandlingen var nog när den peelande masken gav upphov till väldigt små, knappt märkbara, stickningar i huden. Med andra ord rätt tam helhetsupplevelse. Men säkert bra, för huden.

Medan jag låg där på britsen frågade tjejen som tog hand om mig om jag ville att hon skulle plocka mina ögonbryn. Det är ju inte varje dag en professionell hudterapeut erbjuder sina tjänster, så varför inte, tänkte jag. Efter mitt jakande svar började hon rycka bort hårstråna i en väldig fart. Aj, aj, aj, aj. Men hur många hårstrån kan det egentligen vara som sitter utanför själva ögonbrynsformen?, undrade jag naivt för mig själv. Nog för att jag inte har skött mina ögonbryn enligt konstens alla regler dom senaste veckorna, men det kan ju högst ha handlat om ungefär tio felsittande strån. Hur som helst gick det upp för mig vad hon hade hållit på med när jag tittade mig i spegeln efter behandlingen. Mina ögonbryn hade reducerats till en betydligt smalare version än tidigare - en version jag inte riktigt kan identifiera mig med. Visst kan det vara fint med smala ögonbryn på folk, men ja..jag vet inte. Och tänk vilken fin ögonbrynsstubb jag kommer att få när dom växer ut.


Matilda och Maud



Jag hade namnsdag igår. Det kändes lite speciellt. Jag menar, det är ju trots allt bara en gång om året. Men det irriterande med namnsdagar är ju att det aldrig, enligt min erfarenhet i alla fall, är någon som kommer ihåg dem. Så inte heller igår, till min stora besvikelse. Jag vet i alla fall att min systers namnsdag är den 29:e september. Det kan i och för sig ha att göra med att det bara är en vecka efter vår födelsedag. Jag är rätt bra på födelsedagar också, och så namn. Sen tar det nog stopp med färdigheterna.

Imorgon ska jag hålla någon typ av presentation. Det är, milt sagt, inget jag är överförtjust i. Jag brukar hantera ångesten genom att skjuta upp att lära mig vad jag ska säga så länge som möjligt. Om jag inte ens vet vad jag ska prata om kan jag tänka på föredraget som något suddigt, långt, långt borta. Till och med min kanin Elvis kan nog räkna ut hur smart det draget är.




Äntligen

Tänkte att jag borde uppdatera, men det finns ingenting särskilt i huvudet. Kom just hem från en heldag på jobbet och dör nu sakta vid datorn i väntan på middagen. Men, ovärd dag, för att summera. En arbetskompis tvingade mig att lyssna på Kent- och Håkan Hellström-låtar. Vid ett annat tillfälle frågade han om jag tyckte det var snyggt med rosa mössa på killar. Jag sa nej. Han sa att han hade en.

Men tack för att det är helg i alla fall. Och så fick vi svar på tentan idag. Jag skrattar inombords åt mina lärare som ger mig näst högsta betyg trots att jag inte kunde nästan någonting. Fast det vet ju inte dom.  


Triss

När jag står i kön på Pressbyrån och får syn på de så strategiskt utplacerade trisslotterna blir jag alltid väldigt frestad att köpa. Väl framme vid kassan är jag ofta på vippen att säga "och så en trisslott också" men hejdar mig alltid i sista sekunden. Jag har någon konstig föreställning om att det bara är pensionärer och lite skumma typer som köper trisslotter, även fast jag av egen erfarenhet vet att det inte är så. Och så tror jag att de bakom i kön ska döma mig - tro att jag spelberoende eller helt enkelt avfärda mig som naiv eftersom jag uppbenbarligen hoppas på en storvinst. Men naiv eller inte, någon dag ska jag vinna den där storvinsten. Dock antar jag att vinstchansen ökar en aning om jag gör slag i saken och köper en lott. 
 
Om jag vinner ska jag köpa en liten gård i närheten av Stockholm. Köpa  några får, angoragetter och två grisar som får springa fritt mellan stall och den stora inhägnaden. Kanske en liten falabellahäst också. Och så kaniner, katt, hund. Att titta på djur som har det riktigt bra ger energi och tillfredsställelse. Mitt eget lilla miniskansen. Så vill jag bo.


I see the world through a will to please

Igår jobbade jag tillsammans med en kille som tydligen läste statsvetenskap. Vanligtvis brukar man ju inte kunna gissa sig till vad personer jobbar med eller pluggar till bara utifrån vardagligt småprat, men vad samtalsämnet än var så lyckades han koppla det till samhällsstrukturen eller politik. Han pratade intensivt och engagerat och med en positiv energi som nästan gjorde mig andfådd. Vidare slängde han in ord som "lukrativt" och "premisser" med en sådan självklarhet att jag kände mig som en dreglande bonnläpp med en tand. Men, men. Bara att nicka och låtsas som om man är på samma nivå. Och konstatera att en del människor verkar ha en sådan outsinlig energi. En timme i hans tankeverksamhet och jag skulle antagligen behöva ta igen tre nätters sömn.

RSS 2.0