Hej.

Ledig dag idag. Sov lite bättre i natt än de senaste nätterna, men mest ligger jag bara i något odefinierbart, ytligt stadium där jag upplever mig själv som vaken, men uppenbarligen sover jag eftersom jag drömmer massa konstiga drömmar. Hur som helst känns det ju jävligt hardore att ha fått grava sömnstörningar.

Solen skiner med bleka strålar, når knappt in genom fönstret. Kanske borde tända lamporna här inne. Kanske. 

Nä, nu är det dags för kaffet som står klarbryggt och väntar. Det kanske får mig att vakna till lite.

Ger mig in i lågenergilampedebatten (utan att veta någonting)

En fråga rakt ut i luften bara: Det här med lågenergilampor alltså, som Sverige tydligen håller på och satsar på mer och mer (hänger inte riktigt med vad som gäller, men har uppfattat alternativt möjligtvis sett att vanliga matta glödlampor har börjat fasas ut och tydligen ska ersättas eller något av lågenergilampor), är det så att hela den här utfasningsgrejen och övergången till lågenergilampor bara händer i Sverige eller gäller det övriga Europa också? Det kom jag helt osökt att tänka när jag tidigare idag tände en lågenergilampa samtidigt som jag råkade snegla ut mot det becksvarta mörkret utanför fönstret. Klockan var fyra. Inte för att jag är en missunsam människa (eh), men jag hoppas verkligen att de i, låt säga Frankrike, också tvingas använda de där lågenergilamporna, som för det första lyser svagt och för det andra tar lång tid på sig att börja lysa. Det vore bara så komiskt om kalla, mörka Sverige är typ det enda landet i Europa som ska börja använda lågenergilampor bara för att någon har bestämt att nä nu ska vi minsann bli ett jätteduktigt föregångsland inom miljöområdet. Man ba men alltså hallå, chilla lite. Jag menar, finns det något mer deprimerande än ett dunkelt, grönaktigt ljus? Själv låter jag ofta lågenergilampor stå på vid tillfällen då jag vanligtvis skulle ha släckt en vanlig lampa, just eftersom jag vet att det tar så himla lång tid för dem att börja lysa bra. Hur miljövänligt är det då, ni som har bestämt att alla ska börja använda lågenergilampor? Va, va, va?

(Sen så vet jag ju att det finns LED-lampor och så vidare som tydligen ska vara mycket bättre än vanliga lågenergilampor, men jag orkar inte fördjupa mig i den så kallade lampdjungeln just nu. Jag är lite trött.) 

Update


Verkar bara bli ett inlägg varannan vecka numera. Men jag har liksom inget att skriva om. Livet lunkar på som vanligt, och ja, man hänger väl med av bara farten. Är som vanligt fastbunden i karusellen och släpas varv efter varv liggande i gruset bredvid. Skriker "Stanna, stanna!" allmedan den mardrömslika tivolimusiken i bakgrunden stegrar i styrka tills det ringer i öronen. Skrapsår på knäna. Munnen full av grus, hästbajs och sågspån.  Nåja. Förresten så skulle det ju vara trevligt om man kunde bli frisk från den här tvåveckorsförkylningen snart. Har faktiskt saker att göra, ärenden att uträtta! Måste vara frisk och kry för att klara av LIVSPUSSLET, som visserligen bara utgörs av en bit men ÄNDÅ. Har lite ont i huvudet (aj, buhu). Det är så synd om mig.  

RSS 2.0