Att möta våren i Florens


Nu har jag suttit alldeles för länge framför datorn och gjort onödiga, fast ändå nödvändiga, grejer. Så pass länge att jag har hamnat i ett tillstånd att jag är för trött för att ens släcka lampan slash stänga ner datorn. Tills jag kommer mig för med att trycka på stäng av-knappen och lägga mig kan jag lika gärna delge er (eh..) vad som händer i mitt liv för tillfället. Italien på torsdag - yay. Fyra nätter i Florens, närmare bestämt i en liten stad som om jag minns rätt heter Montecatini Terme. Det känns väldigt trevligt att för omväxlings skull varva alla oräkneliga solsemestrar med liten kulturresa till en riktig stad. Där ska jag flanera - ja, du läste rätt - längs gatorna, över broarna, och insupa atomsfären medan jag anstränger mig för att  känna mig som världsvan europé.   

Imperfekt i presens? Yepp.


Tänkte först göra en komplettering av "vi 80-talister"-listan, originally från facebookgruppen med samma namn, men efter att ha fastnat totalt bland tv-listan tillägnas hela det här inlägget gamla tv-program från 90-talet. Jag antar att jag är lite bäng, men sånt här är bland det roligaste jag vet. Nostalgikickar om vartannat. I jämförelse med nutidens, ehm, program, känns vartenda ett av dom nedstående klockrena. Kan i och för sig ha att göra med att jag var typ 8 år och nästan precis hade fötts, och därmed fascinerades av hela världen när programmen gick på tv. Meniallafall. 

Min privata tv-favorit, när jag liksom alla andra var ett litet prettobarn med raklugg, var "De vilda djurens flykt". Den var så awesome att jag till och med gick och lånade den på skolbiblioteket. Fatta vilka intriger mellan rävarna - och fatta vad ocoolt man tyckte det var när djuren på vandringen dog en efter en, tills det nästan inte var några kvar . Särskilt igelkottarna som blev överkörda, och kröp ihop precis innan, buhu, och dom var var gifta, och.. Anyway.

Men det man mest slås av när man tänker på programmen är väl hur livet var då. Hur enfaldigt det var, fast på ett bra sätt. Hur slut i huvudet man var. Fast på ett bra sätt. För vad gjorde man egentligen? Gick i skolan, bjöd hundra kompisar på mellanmål, eventuellt någon fotbollsträning några gånger i veckan, och så på fredags- och lördagskvällarna satt man framför tv:n och åt godis, och man var SÅ nöjd och hade INGENTING att klaga på.

Trumvirvel.

Kär och galen
100 kg godis och mosquito
De vilda djurens flykt
Mjölktandsmössen
Krambjörnarna
Blåsningen
Lillstrumpa och Syster Yster
Täppas
Macken - Roy och Roger
Myggan
Pingu
På rymmen 


 image21
De vilda djurens flykt.




 
Mc Donalds-reklamen som den ska låta.

RSS 2.0