Tjuren Ferdinand är visst populär bland matadorer

Om ni liksom jag läste Aftonbladet idag så vet ni att en matador blev spetsad av ett tjurhorn under en tjurfäktning häromdagen. Ja, det låter ju inte särskilt märkvärdigt, och om ni inte läste artikeln kanske ni tänker att sånt där händer ju varje dag. Läs den här om ni vill. Men - nu var det ju faktiskt inte så att tjuren spetsade matadoren på något vanligt ställe, typ som magen eller rumpan. Hornet ifråga gick rakt upp genom hakan och ut genom munnen. Det såg ut som om matadoren sträckte ut en gigantisk, grå spetsig tunga. Samtidigt som han knep ihop ögonen utav bara helvete. Det roliga är att när jag såg det här i tidningen tänkte jag direkt  att "Ha! Rätt åt honom!". Att showen som bygger på lagligt djurplågeri slutar med att tjuren - som är helt blodig av knivarna som blivit instuckna i ryggen - nästan dödar matadoren känns bara så himla rätt. Sen läser jag att "djuret avlivades sedan", som någon himla påföljd av att matadoren blev skadad. Ursäkta? Låt mig tänka, något känns fruktansvärt fel. Så dom vill ha..snälla tjurar? Typ som tjuren Ferdinand? Som inte kan försvara sig själva och som inte utgör någon fara för matadorerna? Snälla, lilla totalt sjuka djurplågarsport. Ni är inte bara väldigt elaka, ni är totalt puckade också.


Kommentarer
Postat av: Magnus Nordlander

Att tjuren avlivas är väl iofs hela poängen med sporten (om den nu kan kallas för sport), så det var väl egentligen inte oväntat.



Barbariskt och onödigt är det dock. Måste vara någon kvarleva från någon gammal ökenreligion som gör att somliga tycker sig — i egenskap av att vara skapelsens krona — ha rätten att plåga djur för underhållnings skull. Här i Sverige brukar vi ju i vanliga fall klassa folk som plågar djur för underhållning som mentalt sjuka.



Det är ju inte ens samma moraliska dilemma som man kan ha när man gör medicinska tester på djur. Då försöker man ju minimera lidandet, och det finns ett högre syfte med det, man försöker bota sjukdomar.

2010-05-22 @ 22:19:39
URL: http://magnus.nordlander.se
Postat av: Matilda

På formuleringen i artikeln verkade det som att tjuren avlivades på grund av spetsningen - inte som en del i den vanliga tjurfäkningen. Om alla tjurar avlivas efter sitt framträdande känns det rätt oviktigt att nämna det i artikeln..

2010-05-23 @ 00:25:26
URL: http://matil.blogg.se/
Postat av: Magnus Nordlander

Det är brukligt att man dödar tjuren som avslutning på... framträdandet...



Eller som Wikipedia säger: The bullfight usually concludes with the killing of the bull by a sword thrust.

2010-05-23 @ 10:01:28
URL: http://magnus.nordlander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0