Hej


Varför ska det finns hemska saker? Varför? Vem har hittat på dom? Och varför finns det inte ens någon logik när det gäller vilka som drabbas? Inte för att det finns särskilt många människor som skulle förtjäna att utsättas för någon av hemskheterna.

Jordbävningar, TBE, leukemi, MS, brännmaneter, parkinsons, tsunamis, schizofreni, psykoser, att balkongen ramlar ner när man sitter på den, danssjukan,  bilkrockar. Alla sjukdomar, naturkatastrofer och olyckor i hela världen. 

Finns  det någon balans i världen vad gäller dåliga och bra saker? Tenderar det att dra mer åt ena hållet eller håller det hela tiden sig på en jämn nivå? Normalfördelningen? Men om det nu ska vara balans, vilket naturen ofta verkar sträva efter, vad vägs varje sjukdom och olycka upp med? Att varje dödsfall vägs upp med en födsel verkar ju ganska logiskt. Men ett fall av cancer som påverkar bra många fler än personen som råkar ut för det? 

Sorg och olycka är SÅ mycket starkare känslor än lycka. Det är ju inte direkt så att de är likvärdiga på någon plus- och minusskala. Det är ju bara att konstatera att världen är mer dålig än bra. Att livet är mer dåligt än bra.

Och med det säger jag godnatt och hoppas på att vakna med en positivare livssyn imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0